Petitie voor elektrificatie spoorlijn bezorgd aan minister

Verantwoordelijken van de Vereniging Treinreizigers Vervoer (vTv) zijn naar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gestapt. Ze hebben de minister een petitie overhandigd die een snelle elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hamont eist. Weyts beloofde dat de Vlaamse regering het dossier bij de prioritair uit te voeren werken opneemt.

Jean Pauwels, voorzitter van de belangenvereniging voor pendelaars vTv, verzamelde de afgelopen weken 6.545 handtekeningen voor de petitie. De elektrificatie van deze spoorlijn is sinds 1981 meermaals opgenomen in de lijst van investeringen, maar is omwille van budgettaire redenen al meer dan eens afgevoerd. "Uitstel betekent een achteruitgang voor de regio", verduidelijkt Pauwels.

Federale regering

De komende weken gaat vTv de petitielijst ook nog afgeven aan de Vlaamse vicepremiers in de federale regering. Bovendien staat een bezoek op het programma aan Luc Lallemand, gedelegeerd bestuurder van Infrabel, en aan Jo Cornu, topman van de NMBS. "Nu de NMBS bezig is met de opmaak van het nieuwe investeringsplan, is het belangrijk dat 'Brussel' op de hoogte is van onze grieven", besluit de vTv-voorzitter. (BVDH)