Parkings staan overvol

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN MOL

Zoeken naar een plaatsje op de parking in de Rivierstraat.
VDV Zoeken naar een plaatsje op de parking in de Rivierstraat.
Bij activiteiten zoals de dinsdagmarkt zijn de parkings in Mol verzadigd. Om daar een oplossing aan te bieden, moet er extra ingezet worden op randparkings. De parkeerplaatsen in het centrum kunnen dan dienen voor kortparkeerders.

Om de parkeerdruk op te lossen zijn volgens Wim Caeyers (CD&V) de randparkings, op wandelafstand van het Molse handelscentrum, cruciaal. "Met een handig en goedkoop deelfietssysteem aan de parking Rivierstraat en parking station geven we deze randparkings nog een boost", zegt Caeyers. "Ook aan de welzijnssite van het OCMW willen we de parkeermogelijkheden aanzienlijk verruimen."


Sp.a wil in de centrumstraten een parkeertarief hanteren dat betaalbaar is, maar automobilisten wel aanzet om korter te parkeren of toch voor de gratis randparking te kiezen. "We willen op bepaalde plaatsen in het handelscentrum bijkomend werken met sensoren zodat een aantal parkeerplaatsen écht voorbehouden wordt om snel een boodschap te kunnen doen", zegt Kathleen Deckx.


Volgens Open Vld+ en MeMo is er een bijkomende behoefte aan randparkings. Ze denken dan vooral aan de parking aan het station. "Via de beloofde doortrekking van de voetgangerstunnel onder het spoor kunnen mensen op een comfortabele manier vanop de randparking aan het station rechtstreeks het centrum binnenwandelen", zegt Hans Schoofs (Open Vld+). Koen Van Gompel (Memo) wil de parking aan het station uitbreiden in de hoogte. N-VA wil langparkeerders naar de randparkings krijgen, zodat er in het handelscentrum zelf meer ingezet kan worden op kort parkeren. "Met voor de Molse burgers een gratis halfuur parkeermogelijkheid", zegt André Verbeke. (JVN)