Nog één keer genieten van hun held

15.000 FANS BEZORGEN TOM BOONEN PRACHTIG AFSCHEIDSFEEST AAN ZILVERMEER

Tom Boonen maakt nog enkele handtekeningenjagers gelukkig.
Mol Tom Boonen maakt nog enkele handtekeningenjagers gelukkig.
Meer dan 15.000 wielerfans hebben zaterdag aan het Zilvermeer in Mol hun held Tom Boonen uitgewuifd. Sommige supporters konden hun tranen niet bedwingen. "De koers zal nooit meer hetzelfde zijn", zegt diehardfan Astrid Verlynden.

Tom Boonen nam zaterdag afscheid door de grote poort. Niet de verwachte 20.000 wielerliefhebbers, maar toch een grote massa zag hoe hij zijn laatste kilometers als profrenner afhaspelde. Samen met andere grote namen als Peter Sagan, Philippe Gilbert en Marcel Kittel streed hij op de paadjes van het Zilvermeer voor de overwinning. En hoe kan het ook anders: Tom won. Terwijl vader André live als cocommentator het evenement mee kleur gaf op VTM, maakten de profs en ex-profs er een onvergetelijke namiddag van. "Dat er zoveel grote namen aanwezig zijn, doet mij deugd. Het is een mooi geschenk en getuigt van veel respect", sprak Boonen fier.

Maria De La Cruz

West-Vlaanderen

Dat Tom fans heeft over het hele land, bewijst Astrid Verlynden uit het West-Vlaamse Meulebeke. Samen met haar man Tonny De Volder wachtte ze net voor het podium haar idool op. Ze hoopte nog een glimp op te vangen van haar held. Met tranen in de ogen kreeg ze amper iets gezegd toen Tom op het toneel verscheen. "We deden alle koersen in België waar hij aan de start stond. Ik heb thuis hele dossiers over hem. Dit afscheid doet ongelooflijk veel pijn." Balenaar Jan Smets geniet zichtbaar van het evenement. "Tom is een fantastische vent. Dat we nu kunnen afscheid nemen op zo'n prachtig evenement, is schitterend."

Maria De La Cruz

Van Echelpoel

Zijn laatste meters legde Tom af onder luid applaus van het publiek. Hij finishte solo en was zichtbaar aangedaan. "Ik kreeg op het laatste moment kippenvel. Ik besef het nu nog meer dan na Parijs-Roubaix." Tijdens de huldiging op het grote podium, waar een aantal artiesten het geheel muzikaal opfleurde, kon er zelfs nog een dansje af. Op de tonen van 'Kind van de duivel' van Jebroer 'hakte' het hele Quickstep-team er als gabbers op los. Ook Sagan placeerde een danspasje. Van Echelpoel maakte het feest compleet met fanlied 'Ziet den Tom'. "Het is een hele eer om hier te mogen afsluiten. Hij stopt ook maar één keer, hé", glimlachte Van Echelpoel.


Ook organisator Koen Monu was een tevreden man. "Het is het volksfeest geworden dat we voor ogen hadden", zegt hij. Zoals Tom het zelf wil, gaat de opbrengst van het evenement integraal naar het goede doel: het G-Sportfonds, De Witte Mol en de vzw Bijs.

Supporters komen een laatste maal 'den Tom zien'.
Maria De La Cruz Supporters komen een laatste maal 'den Tom zien'.