Nog 1 persoon in ziekenhuis na elektriciteitsongeval
bij hockeyclub

De hulpdiensten snelden zaterdagavond ter plaatse
Peter Vanderveken De hulpdiensten snelden zaterdagavond ter plaatse
Na het elektriciteitsongeval bij hockeyclub Inter Mol hebben negentien van de twintig slachtoffers het ziekenhuis mogen verlaten. “Het laatste slachtoffer krijgt nog medische zorg in een gespecialiseerd brandwondencentrum”, zegt Mols burgemeester Wim Caeyers.

De kampioenenmatch van een jeugdploeg verliep zaterdagavond volledig anders dan verwacht bij hockeyclub Inter Mol. De slingers die meteen na de wedstrijd werden afgeschoten, veroorzaakten een elektrische ontlading bij overhangende hoogspanningskabels. De vrijgekomen elektriciteit trof via het hekwerk meerdere toeschouwers rond het speelveld. “Van de twintig slachtoffers die zaterdagavond gewond raakten na de kampioenenmatch mochten intussen negentien mensen het ziekenhuis verlaten. Het laatste slachtoffer krijgt nog medische zorg in een gespecialiseerd brandwondencentrum”, vertelt burgemeester Wim Caeyers.

Bijeenkomst

Naast het fysieke leed was het voor veel spelers en toeschouwers ook emotioneel een zware gebeurtenis. Daarom organiseren de club en het gemeentebestuur op dinsdagavond een bijeenkomst voor iedereen die er nood aan heeft. Dat gebeurt in samenspraak met de dienst DSI (Dringende Psychosociale Interventie) van het Rode Kruis. “Iedereen die behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor, is welkom”, verduidelijkt Wim Caeyers. “De club hoopt dat iedereen de gebeurtenissen op deze manier stap voor stap een plaats kan geven en verwerken.”

Medewerkers van DSI zorgden ook zaterdagavond al voor ondersteuning van de toeschouwers en de spelers die ongedeerd bleven maar het traumatische tafereel meemaakten. “De bijeenkomst dinsdagavond past in de nazorg van deze begeleiding.”

Peter VandervekenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.