Nieuw dancefestival voor 30-plussers

EERSTE EDITIE LEGACY VINDT EIND JUNI PLAATS AAN ZILVERMEER

Liefhebbers van elektronische dansmuziek zullen zich op zaterdag 21 juni kunnen uitleven op het gloednieuwe Legacy Festival. Het nieuwe festival mikt vooral op dertigplussers en rekent op een 12.000 bezoekers. Als thuisbasis is gekozen voor het Molse Zilvermeer. "Het bos, het water en het mooie witte zand, een perfecte locatie om de zomer in te zetten", zegt organisator Christian Pieters, ook bekend als DJ Fly.

Op zaterdag 21 juni is Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer het decor voor de eerste editie van het Legacy Festival. Dat festival mikt vooral op dertigplussers. "Maar twintigers zijn ook welkom", zegt organisator Christian Pieters, die ook bekend is als DJ Fly. "We leggen de minimumgrens wel op achttien jaar omdat we toch een bepaalde drempel willen inbouwen."


"Het idee voor dit festival is ontstaan toen we de twintigste verjaardag vierden van Bonzai Records in de Ethias Arena in Hasselt. We merkten toen dat er echt wel een groot publiek bestaat voor retrodansmuziek. Daarom besloten we een festival te starten met enkel elektronische dansmuziek uit het verleden. Dat wordt het Legacy Festival. Daarbij hebben we eigenlijk alle soorten in de aanbieding. Disco, New Wave, maar ook bijvoorbeeld de Sound of Belgium met DJ's en artiesten van bij ons. Je merkt op de meeste festivals dat ze wel een retrogedeelte hebben, maar een festival dat enkel daarop toespitst, dat is er nog niet."


Dat het Zilvermeer de nieuwe thuisbasis wordt, is geen toeval. "Het bos, het water en het mooie witte zand. Het is een perfecte locatie om de zomer mee in te zetten", vindt Pieters. "Zo'n locatie is voor de bezoekers heel belangrijk. Wij gaan zes podia zetten op het strand rond het water."


Op de affiche staan nu al namen als Snap!, 2 Unlimited, CJ Bolland, Pat Krimson en DJ Wout. In april zal de organisatie nog enkele namen van bijkomende headliners lossen. "We hebben plaats voor 12.000 bezoekers en hopen dat we dat aantal ook halen. Al zullen we zelfs met de helft al heel blij zijn."


De organisatie voert momenteel ook gesprekken met de organisatoren van Pennenzakkenrock, het festival voor kinderen dat twee dagen eerder op het Zilvermeer plaatsgrijpt. De organisatie van Legacy hoopt dat beide festivals onderdelen van het festivalterrein kunnen delen om zo de kosten te verminderen en het opstellen en afbreken iets makkelijker te maken. "We hebben absoluut de bedoeling om hier een jaarlijkse afspraak van te maken. Als alles goed gaat, overwegen we het festival te spreiden over twee dagen. We denken daarover na, maar zeker is het nog niet. Laat ons nu eerst maar de eerste editie tot een goed einde brengen en dan zien we wel."


Tickets voor het Legacy Festival zijn te koop voor 39 euro per stuk via de website www.legacyfestival.be.