Natuurwerk beheert natuur op de bedrijfsterreinen van VITO

Illustratiebeeld.
RV Illustratiebeeld.
Sinds kort voert  de Turnhoutse vzw Natuurwerk het natuurbeheer uit op de ganse site van VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, red.) in Mol.

“Het VITO-domein biedt uitgesproken mogelijkheden voor een doorgedreven natuurbeheer. Het terrein  is ongeveer 54 hectare groot en herbergt nu al bijzondere natuurwaarden”, zegt Natuurwerk-woordvoerster Cathérine Kemps. “Momenteel wordt er door Biotoop een integrale beheervisie en beheerplan opgemaakt voor het terrein. Hierin wordt er gestreefd naar de typische Kempische natuurstreefbeelden, zoals heide, schrale graslanden en eiken-berkenbossen. De terreinen van VITO zijn daarvoor, door de schrale bodem, uitermate geschikt.”

Volgens Natuurwerk vzw kadert de samenwerking perfect binnen de Green Deal Bedrijven en Biodiversiteit, een vrijwillige overeenkomst tussen (privé)partners en de Vlaamse overheid om samen een groenproject te starten, waar zowel VITO als Natuurwerk op intekenden. “VITO fungeert hier als deelnemende partij en Natuurwerk als ondersteunend partner, met als doel de biodiversiteit op bedrijventerreinen te verhogen en het draagvlak ervoor te versterken.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • victor kemps

    Mooi initiatief