Mollenaar waant zich hoofdrolspeler in horrorfilm

Andy G. (35) uit Mol moet zich verantwoorden voor belaging en verboden wapenbezit. Hij stuurde zijn ex-vriendin nadat ze elkaar jaren niet gezien hadden plots horrorberichten. Zo zou hij haar in stukken hakken of haar onthoofden. De man zat intussen al in een psychiatrische instelling.

Ruim tien jaar geleden had Andy G. een driejarige relatie met het slachtoffer. Toen hij in oktober 2015 plots contact met haar zocht door gruwelberichten te sturen, zocht de vrouw hulp bij de politie. Andy zou haar ledematen afsnijden en wou haar volgens zijn berichten levend verbranden. Hij noemde zichzelf steevast Freddy, naar het hoofdpersonage Freddy Krueger in de reeks films 'A Nightmare on Elm Street".


Tijdens een huiszoeking zijn verboden wapens, waaronder messen en een revolver, bij de beklaagde aangetroffen. In zijn verklaring aan de politie vertelde Andy G. dat hij gek werd telkens als hij liedjes hoorde met zijn naam in. Daarop is de man al eens opgenomen in een psychiatrische inrichting voor een behandeling. De openbare aanklager vroeg een bijkomende grondige psychische evaluatie van de geestelijke gezondheid van Andy G. Vonnis op 27 februari. (DVGT)