Minderjarige straatrovers opgepakt dankzij camerabeelden

De politie in Mol heeft twee minderjarigen opgepakt voor een grijpdiefstal. Ze rukten in de Corbiestraat een handtas van de schouder van een 16-jarig meisje. Het duo kon geïdentificeerd worden op basis van camerabeelden.


De poging tot grijpdiefstal deed zich voor op maandag 30 januari, maar raakte gisteren pas bekend. "Een 16-jarig meisje werd die dag in de Corbiestraat aangevallen door twee jongens van 15 en 17 jaar uit Mol. Zij probeerden haar handtas te grijpen en trokken haar tegen de grond. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op aan de arm. De poging om de handtas te stelen mislukte en de verdachten sloegen op de vlucht", zegt Inge Delissen, woordvoerster van het parket in Turnhout. De lokale politie controleerde de camerabeelden aan het Rondplein en de Corbiestraat. Op basis van de beelden werden twee jongens van Surinaamse afkomst herkend. Ze werden opgepakt en voor de jeugdrechter geleid. Die nam 'gepaste maatregelen' ten aanzien van de minderjarigen.


"Het afgelopen half jaar kreeg de lokale politie nog verschillende meldingen van grijpdiefstallen in Mol. Twee van deze feiten konden gelinkt worden aan drie verdachten tussen 17 en 24 jaar. Zij werden gearresteerd en werden later vrijgelaten onder voorwaarden." (JVN)