Man riskeert jaar cel voor aanranding 14-jarig meisje in zwemvijver van camping: “Ik wilde alleen maar spelen”

Het gerechtsgebouw in Turnhout
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout
Een 45-jarige man uit Dessel riskeert een gevangenisstraf van een jaar omdat hij in juli vorig jaar een 14-jarig meisje zou aangerand hebben. De feiten vonden plaats in de zwemvijver van een camping in Mol-Postel. De man ontkent dat hij iets verkeerds heeft gedaan. “Ik wilde alleen maar spelen.”

Een meisje van 14 jaar, dat samen met haar familie op de camping verbleef, was die 24ste juli aan het zwemmen in de vijver van het domein. Ook de 45-jarige man uit Dessel en zijn vriendin waren daar. Ze kenden elkaar van ziens op de camping. 

“Ze begonnen wat te spelen, maar plots heeft de beklaagde haar betast aan de borsten en de schaamstreek”, aldus de burgerlijke partij. “Het meisje verstijfde helemaal en kon niets meer zeggen. Ze heeft zich dan kunnen losrukken, is het uit het water gegaan en is beginnen huilen bij haar moeder. De politie en de campinguitbater werden meteen ook op de hoogte gebracht.” 

Tijdens zijn verhoor minimaliseerde de verdachte de feiten. Hij verklaarde dat het enkel om te spelen was. “Dit gaat totaal voorbij aan de privacy. Het slachtoffer zal dit blijvend herinneren. De beklaagde heeft zijn eigen seksuele driften botgevierd. Wij vragen een schadevergoeding van 25.000 euro.”

Verhoor

Volgens het openbaar minister zijn de feiten bewezen. “Het meisje heeft een audiovisueel verhoor ondergaan en dat was héél gedetailleerd”, zegt meester Bo Piedfort. “Er zijn ook getuigenverklaringen. Wij vragen een gevangenisstraf van één jaar.”

Vrijspraak

Meester Bruno Dayez gaat voor de vrijspraak voor zijn cliënt. “Het gaat hier om zware betichtingen, maar buiten twee getuigenverklaringen zit er niets in het dossier. Nochtans zouden de feiten gebeurd zijn om 16 uur in de namiddag. Op klaarlichte dag dus. Ze hebben elkaar benaderd. Dat klopt zeker. Ze kenden elkaar ook omdat het meisje wel eens met de hond van mijn cliënt speelde”, aldys meester Dayez. 

“Ze zijn beginnen ravotten en er zijn misschien wel aanrakingen geweest, dat betwisten we niet, maar die waren niet verkeerd bedoeld. Voor mijn cliënt gaat het nog altijd om onschuldig spelen. Meer niet. De getuigenissen zijn trouwens ook onbetrouwbaar. Zijn ze beïnvloed omdat het meisje plots begon te huilen? Mogelijk. De huiszoeking, het doorzoeken van zijn gsm: dat was allemaal negatief. Uit het verhoor van zijn vriendin bleek ook niets abnormaals. Hij heeft ook volledig de voorwaarden gerespecteerd die tijdens het onderzoek opgelegd werden. Wij vragen de vrijspraak.”

Uitspraak op 24 maart.