Man belt met asperges aan bij buurvrouw, steekt haar neer en pleegt zelfmoord

De plek waar de feiten plaatsvonden in Mol.
Photonews De plek waar de feiten plaatsvonden in Mol.
Of zijn buurvrouw geen bakje asperges wilde? Met dat excuus praatte de 40-jarige Issiaga B. zichzelf gisterochtend in Mol binnen bij zijn buurvrouw Leen S. (36). Enkele tellen later stak hij haar neer en liep ze hevig bloedend de straat op. De dader - vader van vijf - beroofde zichzelf van het leven voor de politie ter plaatse was.

Issiaga B. was geen onbesproken figuur. Buren zagen hem meer dronken dan nuchter en ook de politie wist blindelings de weg naar z’n straat. Toch had niemand ooit gedacht dat hij tot dit in staat was - ook zijn buurvrouw niet. Zij deed gisterochtend nietsvermoedend de deur open toen B. aanbelde. Een beslissing die ze bijna met haar leven zou bekopen. Ze ging daarna bij verschillende buren aanbellen, pas enkele huizen verderop deed iemand open. 

“Toen ik opendeed, smeekte ze om hulp. Die blik van angst in haar ogen vergeet ik nooit”, vertelt artiest Johan Misiedjan. Hij was thuis een script aan het schrijven. Het slachtoffer bleef bij bewustzijn. Zij kon vertellen wie haar had aangevallen. Alleen de vraag waarom is een groot raadsel. “Leen vertelde dat hij haar asperges aanbood. Maar nog voordat ze die asperges kon aanpakken, begon hij te steken. Ze weet niet waarom”, vervolgt Misiedjan.

Issiaga B. verwondde zijn buurvrouw met een mes toen hij haar asperges ging brengen.
Repro JVN Issiaga B. verwondde zijn buurvrouw met een mes toen hij haar asperges ging brengen.

Pistool laten vallen

Leen wist nog te zeggen dat B. ook een pistool bij zich had. Dat viel tijdens de schermutseling op de grond. Samen met buurtbewoner Johan had ze schrik dat B. haar achterna zou komen met dat pistool om zijn klus af te ronden. “Ik heb de noodcentrale verwittigd en gevraagd wat we moesten doen. Ik heb het slachtoffer dan bij me binnengelaten. We vreesden dat hij terug zou komen. Als je dan moet wachten tot de politie er is... Dat lijkt een eeuwigheid te duren.”

Wat B. precies bezield heeft, is niet duidelijk. Volgens buurtbewoners was hij een vrouwenzot. “Misschien heeft hij avances gemaakt bij Leen, maar heeft hij bot gevangen bij haar”, denkt een buurman. Leen was wellicht een toevallig slachtoffer. Dit had ieder van ons kunnen overkomen.”

Minnares

Het agressieve karakter van B. is ook bij de politie gekend. In 2014 werd hij nog veroordeeld voor weerspannigheid. Hij had het plexiglas van een politiecombi kapotgestampt toen de politie hem naar het commissariaat voerde voor een ondervraging over een vermeende moordpoging op zijn minnares. Voor die moordpoging werd hij nadien buiten vervolging gesteld.

Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar. Issiaga B. beroofde zichzelf voor aankomst van de politie van het leven. 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site zelfmoord1813.be.
62 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marianne vercruyssen

  Ocharme zijn kinderen

 • ivan aerts

  Gelukkig leeft ze nog en kan ze de staat aanklagen.

 • Hilde Eykens

  Had al eens een moordpoging gedaan en ze hebben hem vrij gelaten, het zoveelste slachtoffer van het falende gerecht.

 • pol van de velde

  Het moet geld opbrengen, aan iets anders denken de politici niet meer. Al 40 jaar worden er nieuwe gevangenissen gebouwd, waar staan die dan? Justitie is het zo gewoon geworden dat crapuul altijd terug de straat wordt opgestuurd. Ze moeten goede maatjes blijven met de rechters en advocaten. En voor de minister van justitie tellen alleen de statistieken. Zo werken de regeringen. Dat er 80% teveel politici die door de gemeenschap betaald worden in dit land rondlopen vinden ze normaal.

 • Ludo Hermans

  Het wanbeleid van Geens zal nog jarenlang metersdiepe sporen nalaten! Wie kan dit nog rechttrekken?