Lisa (22) riskeert celstraf voor vechtpartijen op café

De 22-jarige Lisa B. uit Balen riskeert een gevangenisstraf voor twee vechtpartijen in het uitgaansleven. "Als ik drink, word ik agressief", verklaarde ze.

De eerste vechtpartij deed zich op 20 december 2015 voor in café Cher in Mol. Lisa B. viel haar slachtoffer rond 5 uur 's morgens aan in de toiletten.


"Het slachtoffer werd bij de haren gegrepen en op de grond getrokken", zegt aanklager Veerle Van Gorp. Ook buiten deed zich nog een schermutseling voor. Lisa B. verklaarde aan de politie dat ze zich er niks van kon herinneren. Ze gaf wel toe agressief te worden als ze gedronken heeft. Via strafbemiddeling werd haar een proeftijd van 6 maanden opgelegd. "Maar in die zes maanden deden zich gelijkaardige feiten voor. Op 22 april heeft ze de vriendin van haar ex geslagen en gestampt", aldus nog de aanklager. "Ze kampt duidelijk met een agressieprobleem, mogelijk getriggerd door alcoholgebruik."


Het openbaar ministerie vorderde een celstraf van 6 maanden. Lisa B. hoopt op een werkstraf. "Ik had te veel gedronken, maar intussen drink ik amper nog alcohol."


Vonnis op 29 oktober. (JVN)