Leerlingen Sint-Jan Berchmans verkopen voeding en huisproducten in ZWET

De leerlingen van de leeronderneming ZWET van het Berchsmanscollege in Mol.
Peter Vanderveken De leerlingen van de leeronderneming ZWET van het Berchsmanscollege in Mol.
Leerlingen van het zevende jaar op Campus Sint-Jan Berchmans in Mol hebben een leeronderneming geopend. Met ‘ZWET’ verkopen ze zowel voeding als huis- en afwasproducten.

De zeven leerlingen die de leeronderneming zijn gestart zitten in het zevende jaar Retail van Sint-Jan Berchmans in de Jakob Smitslaan in Mol. De bedoeling van de leeronderneming is dat de leerlingen de leerstof van de voorbije jaren omzetten in de praktijk. “Op die manier krijgen ze een optimale voorbereiding op het beroepsleven,” zegt Veronique Maerschalck van Sint-Jan Berchmans in Mol. “De leerlingen nemen contact op met de bedrijven waarmee ze willen werken. Zij verkopen zelf hun artikelen aan de klanten en verzorgen de administratie die erbij hoort.

Handen uit de mouwen

De voorbije weken hebben de leerlingen de handen uit de mouwen gestoken om een mooie leeronderneming te creëren. “Het pand waar zich de voorbije jaren de leeronderneming bevond, was dit jaar niet meer ter beschikking. De leerlingen hebben daarom het oude conciërgegebouw gerenoveerd.”

Als naam voor de leeronderneming kozen de leerlingen ‘ZWET’. De naam komt van de kleur zwart in het dialect. “Het interieur van de winkel is modern met zwart en wit. Ook het logo werd zelf ontworpen door de leerlingen. Om zoveel mogelijk klanten te plezieren bieden ze een uitgebreide keuze aan. Er worden kruiden en specerijen verkocht, pasta’s, olies, pesto’s en snacks. Ze verkopen niet alleen voeding maar ook huisproducten en afwasproducten. Zo voorzien ze een assortiment voor jong en oud.

De leeronderneming blijft open tot aan het einde van dit schooljaar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.