Exclusief voor abonnees

Leen overleefde nipt aanval met mes door haar buurman: “Als ik alleen ben, doe ik de deur niet meer open voor onbekenden”

Leen Swinnen ondervindt nog altijd pijn na de 'asperge-aanval' door haar buurman
Jef Van Nooten Leen Swinnen ondervindt nog altijd pijn na de 'asperge-aanval' door haar buurman
In december blikken we in 10 verhalen terug op 2019 in de Kempen. Leen Swinnen (36) uit Mol zal 3 juni van dit jaar alvast nooit meer vergeten. Die dag klopte haar buurman aan met een bakje asperges. Een seconde later viel hij haar aan met een mes. Leen ontsnapte slechts op het nippertje aan de dood. “Zowel fysiek als mentaal heb ik het nog heel moeilijk.”

We hebben geluk wanneer we aanbellen bij de woning van Leen Swinnen aan de Hoeveloopweg in Mol-Wezel. Leen heeft net haar tante op bezoek. “Anders had je voor een gesloten deur blijven staan. Als ik alleen ben, doe ik nooit nog de deur open voor mensen die ik niet ken”, zegt Leen.

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • johny daneels

  Een groot mes, jongeren?

 • Paul Philippaerts

  Meisje installeer je een deurbel met camera en laat niemand binnen zelfs niet zij die je kent. Via je gsm kan je met de bellers praten en horen wat ze aan de hand hebben. En dan nog ben je niet helemaal veilig.

 • Tina Colpaert

  u buurman is geen onbekende hé daar doet iedereen voor open toch? En voor onbekende doe ik nooit open voor ik via de parlefoon weet waar het over gaat!

 • Guy Van Severen

  Die zot zit nu toch achter slot en grendel, veronderstel ik !