Koppel uit Mol gearresteerd voor verblijf in hotels zonder rekeningen te betalen

Foto ter illustratie.
Getty Images/iStockphoto Foto ter illustratie.
De lokale politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt heeft gisteren een koppel uit Mol opgepakt, omdat ze in verschillende hotels in Riemst en Tongeren hadden gelogeerd zonder hun rekeningen te betalen. Dergelijk misdrijf wordt ook flessentrekkerij genoemd. Het koppel had wegens een ongedierteplaag noodgedwongen hun appartement in Mol moeten verlaten. Daarom namen de man en de vrouw hun intrek in hotels en B&B's. 

In een tijdspanne van drie weken had het koppel op die manier een schuldenberg van 2.300 euro gecreëerd. Toen op hun laatste verblijf de rekening gepresenteerd werd, vroeg het koppel om via overschrijving te betalen. De uitbaatster zag dat niet zitten en wilde een cash betaling. Het koppel beloofde geld te gaan halen. Na enkele uren wachten kreeg de uitbaatster van het logement argwaan en haalde ze er de politie bij.

Toen de twee weer opdoken werden ze in opdracht van het parket van Limburg gearresteerd voor de duur van het onderzoek. Na verhoor mochten ze beschikken. De verdachten werden aangemaand hun achterstallige rekeningen zo snel mogelijk te vereffenen. Dat maakte de politie Bilzen-Riemst-Hoeselt vandaag bekend.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Vander Putten

  Dat is nu eens krachtdadig ingrijpen zie...

 • Bettina De mol

  Ik snap dat niet, wanneer ik incheck, moet ik mijn verblijf al betalen, en ben er al jaren klant, ik vind dit normaal, ik gerust en hotel gerust voor zijn centjes, groetjes

 • Roger Cooks

  De onnozelaars bij ons gerecht hebben weer eens bewezen dat flessentrekkerij loont.

 • Rayan El Arami

  Die schuldeisers kunnen dus naar hun centen fluiten. Enkel in België. Niet te geloven.

 • Ronny Cuypers

  Belachelijk. Waarom wordt niet onmiddellijk hun wagen in beslag genomen tot de rekeningen betaald zijn?