Kleurrijke MUURKUUR-muur voor basisschool Klim-Op

De MUURKUUR-muur in Klim-Op.
Vanderveken De MUURKUUR-muur in Klim-Op.

De leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klim-Op in Ginderbuiten hebben de MUURKUUR-muur ingehuldigd. Het kunstwerk is van de hand van kunstenares Marjolijn Van Gorp. 

De kunstenares heeft er samen met de leerlingen en enkele ouders bijna twee jaar aan gewerkt. “Voordat Marjolijn met de muurschildering startte, las ze in elke klas een verhaal voor met thema’s zoals griezelbos, kabouters en trollen, spinnen en insecten, boerderij, enzovoort. Daarna mochten de leerlingen een tekening maken over het voorgelezen verhaal. Uit elke tekening koos Marjolijn een scène die de kinderen daarna zelf op de muur tekenden en inschilderden. Later omlijnde Marjolijn het geheel en werkte bij waar nodig”, zegt schepen voor Jeugd Tomas Sergooris. “In het schilderij zit de evolutie van de kindertekening verweven: de kleuters kwamen eerst aan bod, de oudste leerlingen als laatste. Het schilderij is meteen ook een vrolijke aanvulling van de groene speelplaats die in september van vorig jaar samen met de nieuwe klaslokalen in gebruik werd genomen.”

De MUURKUUR-muur in Klim-Op.
Vanderveken De MUURKUUR-muur in Klim-Op.

Dankzij MUURKUUR kunnen eigenaars van een lege, saaie gevelmuur, hun muur ter beschikking stellen van een kunstenaar die er iets moois van maakt. MUURKUUR past binnen het project M.art en is een initiatief van jeugdhuis Tydeeh en de jeugddienst.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.