Kermis in Achterbos krijgt nog extra dag compensatie: ook zondag 16 februari nog open

De kermis in Achterbos.
Peter Vanderveken De kermis in Achterbos.
Na de vervroegde start van de kermis in Achterbos op zaterdag komt er nu ook een extra kermisdag op zondag 16 februari. “We geven toestemming op algemeen verzoek van de foorreizigers”, zegt burgemeester Wim Caeyers.

De kermis in Achterbos, de eerste kermis van het jaar in Mol, moest zondag noodgedwongen gesloten blijven door de storm Ciara. Ter compensatie mochten de foorreizigers de kermis zaterdag al openen, één dag eerder dag gepland. Daar komt nu nog een tweede compensatiedag bij.

Toestemming

“Op algemeen verzoek van de foorreizigers geeft het gemeentebestuur toestemming om ook op zondag 16 februari nog een extra kermisdag te organiseren in Achterbos. Dit betekent concreet dat alle kermiskramen en -attracties een week langer blijven staan”, zeggen schepen van Lokale Economie Lieve Heurckmans en burgemeester Wim Caeyers.

90 procent

Op zondag 16 februari mag de kermis openen van 14 tot 20 uur. “Meer dan 90 procent van de aanwezige foorreizigers gaf aan deel te nemen aan de extra kermisdag. Aangezien er komende week geen nieuwe kermis op hun planning staat, kunnen de foorreizigers probleemloos een weekje langer blijven staan.”

Financieel

Met deze beslissing wil het gemeentebestuur de afgelasting op zondag 9 februari volledig compenseren. “Voor de foorreizigers is de start van het kermisseizoen financieel zeer belangrijk. En voor de vele kinderen van Achterbos biedt deze extra zondag alsnog de kans om met ouders en grootouders de kermis te bezoeken.”