Jonge vrouw verkracht in feestgedruis na afgelaste Vestiville

Illustratiefoto van Vestiville
Photo News Illustratiefoto van Vestiville
Een Britse vrouw die naar ons land was afgezakt voor het afgelaste festival Vestiville is vrijdagnacht verkracht in een bungalow van SunParks in Mol. De politie heeft weinig hoop om de dader te kunnen vatten.

Het slachtoffer, een twintiger uit Groot-Brittannië, wilde dit weekend het festival Vestiville in Lommel bijwonen. Ze had zelf voor logement gezorgd, maar nadat vrijdagavond bleek dat het festival niet doorging, trok ze met enkele honderden festivalgangers naar SunParks in Mol waar veel van hen verbleven. “Hoewel het meisje er niet verblijft, ging ze mee naar SunParks. Om er samen met anderen een feestje te houden om de pijn van het afgelaste festival te verzachten. In de loop van de nacht heeft zij bij de politie klacht tegen onbekenden ingediend voor verkrachting”, vertelt commissaris Robert Lehaen van de lokale politie Balen-Dessel-Mol.

Van de verdachte ontbreekt voorlopig ieder spoor. De jonge Britse vrouw kon wel een beschrijving van haar verkrachter geven, maar dat leidde nog niet tot de identificatie. De politie heeft weinig hoop dat de verkrachter alsnog opgepakt kan worden. “Er was veel feestgedruis in het park waarbij ook veel alcohol is gevloeid. Dat maakt het niet simpel om te achterhalen wie er achter zit’, vervolgt politiecommissaris Robert Lehaen. “De verkrachting gebeurde binnen in een bungalow, maar het slachtoffer kan niet aanduiden in welke bungalow dat was. Het risico bestaat bovendien dat de dader snel terug naar het buitenland gaat.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filip Nevelsteen

  Uitschot, hopelijk vatten ze hem en krijgt hij een verdiende straf

 • Gaston FOUBERT

  Pepperspray mag niet maar haarlak is even effectief, dames wapen u daar mee.

 • alfred cool

  Wat halen al die optochten tegenover sexueel geweld veel uit niet ? Het blijft maar doorgaan . Het wordt tijd dat er patrouilles komen met honden om zoiets te voorkomen en dat men zulke heerschappen op heterdaad betrapt ze zeer zwaar gestraft mogen worden zodoende ze de lust ontnomen worden .Ook zou zelfverdediging voor burgers moeten kunnen om zichzelf te beschermen Ik wens daarbij die Britse jonge vrouw veel moed en sterkte bij het verwerken van dit trauma

 • Dave Koninckx

  Dat arme meisje. Eerst dat afgelaste festival en dan verkracht. Geen woorden voor. Veel sterkte!