Inbreker met tjokvol palmares riskeert nieuwe veroordeling van achttien maanden

Ton Wiggenraad
De 34-jarige Ken C. uit Mol riskeert een bijkomende gevangenisstraf van achttien maanden voor een inbraak bij Chiro Albatros in Mol-Wezel, de diefstal van twee fietsen en een hele reeks drugsfeiten. 

Ken C., een dertiger met een rijkelijk gevuld strafblad, werd op 18 april betrapt in de chirolokalen. Er was onder meer een raam ingeslagen. Toen de politie hem oppakte, verklaarde hij dat hij in de lokalen woonde en er zelfs eigenaar van was. 

14 keer veroordeeld

In de lokalen troffen de speurders ook nog een gestolen fiets aan. Twee dagen eerder was Ken C. ook al eens betrapt op een fietsdiefstal. “Naast die feiten zijn er ook nog een hele reeks drugsfeiten waarvoor we de beklaagde vervolgen”, zegt openbaar aanklaagster Veerle Van Gorp. “Hij is duidelijk aan lager wal geraakt. Alleen de eerste vier maanden van dit jaar zijn er alweer twintig pv’s tegen hem opgemaakt. Hij heeft in het verleden ook al veertien correctionele veroordelingen opgelopen. Wij vorderen een gevangenisstraf van achttien maanden.” 

De verdediging hoopt vooral dat de rechtbank mee zoekt naar een manier om Ken C. te behandelen en te begeleiden. Uitspraak op 17 juni. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.