Hittemaatregelen voor sportkampen en Grabbelpasactiviteiten

Illustratiebeeld.
Geert De Rycke Illustratiebeeld.
Vanwege de verwachte extreme temperaturen neemt de sportdienst extra maatregelen om de geplande Grabbelpas- en sportactiviteiten op een aangename en gezonde manier te laten verlopen.

Zo zullen tijdens de sportkampen de intensieve sporten worden vervangen door rustige bewegingsspelen aan een lage intensiteit. Ook zullen de monitoren de kinderen regelmatig insmeren met zonnecrème. Tijdens de Sportmix zal er elke dag gezwommen worden.

“We beperkten het buiten sporten zoveel mogelijk, maximum één uur in de namiddag. Als we buiten spelen voorzien we waterspelletjes of een rustige activiteit in de schaduw”, zegt schepen van Sport Hans De Groof (N-VA).

“We lassen ook elk half uur een pauze in om te rusten en voldoende te drinken. Onze monitoren houden nauwlettend in het oog dat de kinderen voldoende water drinken. We sporen de ouders aan om een lege drankfles mee te geven. In de sporthal kunnen kinderen dit vullen aan de waterfontein. Daarnaast voorzien we ook extra water voor alle deelnemers.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.