Grote renovatie van Residentiewijk gestart: 323 woningen worden vernieuwd

De woningen in de Residentiewijk worden gerenoveerd
Foto Vanderveken De woningen in de Residentiewijk worden gerenoveerd
In de Residentiewijk aan de Boeretang in Mol is het officiële startschot gegeven voor het grootschalige renovatieproject dat er de komende jaren wordt uitgevoerd. In totaal worden 323 woningen onder handen genomen. Kostprijs: 50 miljoen euro.

De Residentiewijk aan de Boeretang werd eind jaren ’50 opgetrokken om werknemers van het Studiecentrum voor Kernenergie te huisvesten. De woningen zijn intussen deels eigendom van het SCK-CEN en deels van VITO. Samen beslisten ze dat het na meer dan 60 jaar tijd is om over te gaan tot een grondige renovatie van de hele wijk.

De residentiewijk aan Boeretang bestaat uit een mix aan woonvormen. Het SCK-CEN is er momenteel eigenaar van 36 woningen, 11 villa’s, 96 zogenaamde dormitories (studentenkamers), 48 studio’s, één conciërgewoning en twee garageblokken. Het VITO beschikt over 52 duplexappartementen, 26 appartementen, drie villa’s en vier woningen. In totaal krijgen 323 wooneenheden een grondige opfrisbeurt.

De renovatie van de wooneenheden wordt in verschillende fases uitgevoerd. De eerste fase is nu gestart en omvat 201 wooneenheden. Na de renovatie van deze eerste fase - het einde is voorzien tegen 2021 - worden de woningen gefaseerd terug te huur of te koop aangeboden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.