Grote plataan in Adolf Reydamslaan wordt voorlopig niet gerooid

De grote plataan in de Adolf Reydamslaan
Google Street View De grote plataan in de Adolf Reydamslaan
Het schepencollege heeft beslist om de plataan in de Adolf Reydamslaan, ter hoogte van huisnummer 1, voorlopig niet te rooien. De komende weken wordt er verder onderzocht of het technisch haalbaar is om de boom te behouden.

Op 29 mei besliste het schepencollege om de grote plataan in de Adolf Reydamslaan te rooien en te vervangen door een nieuwe boom. Die beslissing kwam er na de vaststelling dat worteldruk op een inrit het veilig inrijden van private garageboxen sterk bemoeilijkt.

De beslissing tot rooiing lokte heel wat reacties uit bij de buurtbewoners. Na verder overleg besliste het schepencollege om de eerdere beslissing te schrappen. “Dit laat toe om, in samenspraak met de eigenaars van de garages, te bekijken of het technisch mogelijk is om de inrit te herstellen zonder dat de boom moet verdwijnen. Pas na dit overleg en het bijkomende onderzoek neemt het college een definitieve beslissing over de toekomst van deze plataan”, zegt schepen van Groen Luc Van Craenendonck (CD&V).
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.