Gemeente Mol verplicht nu ook mondmaskers op kermissen en in gemeentelijke gebouwen: “Dit zijn allemaal drukke publieke plaatsen”

Het gemeentehuis van Mol. Vanaf zaterdag zal het verplicht zijn om hier een mondmasker te dragen.
Peter Vanderveken Het gemeentehuis van Mol. Vanaf zaterdag zal het verplicht zijn om hier een mondmasker te dragen.
Naast het verplichten van mondmaskers op de wekelijkse markten, verplicht het gemeentebestuur van Mol de inwoners nu ook om het mondmasker te dragen in alle gemeentelijke publieke gebouwen én op de kermis in Donk die dit weekend plaatsvindt. 

De gemeente maakte eerder al bekend dat het mondmaskers verplicht op de wekelijkse markten op dinsdag en zondag. De lijn wordt nog verder doorgetrokken naar kermissen en openbare gebouwen. Dat is dus onder meer het geval op de kermis van Mol Donk. 

“Alle bezoekers ouder dan twaalf jaar zijn verplicht een zelf meegebracht mondmasker te dragen en de extra coronamaatregelen op te volgen”, zeggen burgemeester Wim Caeyers en schepen Lieve Heurckmans. “Er gelden ook andere maatregelen. Zo wordt aan de in- en uitgangen het maximale aantal bezoekers gecontroleerd. We zetten daarvoor private bewaking in. Kermisbezoekers kunnen de handen desinfecteren aan de in- en uitgangen. Ook de foorkramers dragen mondmaskers en moeten alcoholgel voorzien.” 

De kermis van Mol Donk is elke dag open van 14 tot 21 uur.

Gemeentelijke gebouwen

Ook in de gemeentelijke gebouwen geldt vanaf zaterdag de verplichting om een mondmasker te dragen. Het gaat dan onder meer over ’t Getouw, Ten Hove, het Ecocentrum en de dienst Toerisme. 

“De federale overheid verplicht vanaf zaterdag het dragen van mondmaskers in winkels, bioscopen, theater-, concert en conferentiezalen, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Het gemeentebestuur vindt het logisch om deze richtlijn door te trekken naar alle gemeentelijke gebouwen, aangezien dit allemaal drukke publieke plaatsen zijn”, aldus nog burgemeester en schepen.