Gemeente bedankt vrijwilligers die kapelletjes onderhouden: “Maar we weten niet wie ze zijn”

Lief Anthonis en Wim Caeyers bij de vernieuwde kapel in Achterbos.
Peter Vanderveken Lief Anthonis en Wim Caeyers bij de vernieuwde kapel in Achterbos.
Op het kruispunt van de Sint-Theresiastraat met Koekenberg in Mol-Achterbos is maandag het vernieuwde kapelletje officieel ingehuldigd. Naar aanleiding van die inhuldiging is de gemeente op zoek naar alle vrijwilligers die kapelletjes onderhouden.

Het kapelletje in de Sint-Therasiastraat kreeg de voorbije weken een grondige opfrisbeurt door de gemeentediensten. De gemeente maakt van de inhuldiging gebruik om alle vrijwilligers te bedanken die een kapelletje in de gemeente onderhouden. Een officiële lijst van die vrijwilligers bestaat er niet, maar de gemeente denkt dat het om vele tientallen vrijwilligers gaat. 

In bloemetjes zetten

Burgemeester Wim Caeyers vraagt aan die vrijwilligers om zich kenbaar te maken. “Onze gemeente telt meer dan 70 kapelletjes, waarvan sommigen wel héél bijzonder zijn. Maar weten niet wie die lieve inwoners zijn die zich vaak jarenlang met hart en ziel inzetten om deze gebedshuisjes in al hun glorie te laten schitteren”, zegt Wim Caeyer. “Met de meimaand in aantocht – de periode waarin heel wat kapelletjes vaak een extra poetsbeurt krijgen en opgesmukt worden met bloemen - wil het gemeentebestuur deze vrijwilligers in kaart brengen.”

Vrijwilligers die een kapelletje onderhouden, kunnen zich tot 10 mei melden via het e-loket van de gemeente of via 014/33.07.11.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.