Gaslek in basisschool Klim-Op snel gedicht

De gemeentelijke basisschool Klim-Op in Mol-Ginderbuiten.
Google Street View De gemeentelijke basisschool Klim-Op in Mol-Ginderbuiten.
Donderdagnamiddag rond 13 uur werd er in de stookplaats van de gemeentelijke basisschool Klim-Op in Mol-Ginderbuiten een gaslek vastgesteld. De kinderen werden geëvacueerd en konden een uurtje later alweer terugkeren nadat de brandweer de gastoevoer had afgesloten.

“Na het afgaan van een alarm en het vaststellen van een gasgeur, werd de school meteen geëvacueerd. De leerkrachten brachten de kinderen op een rustige manier in veiligheid”, zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V). “De kleuters werden geëvacueerd en wandelden naar de Scheppelijkestraat. De kinderen van de lagere school wandelden onder begeleiding richting de Kempenstraat en gingen vervolgens spelen op het Netepleintje.”

De brandweer kwam meteen ter plaatse om de gastoevoer af te sluiten, waarna de school omstreeks 14 uur opnieuw werd vrijgegeven en de kinderen konden terugkeren. Een gespecialiseerde firma komt één van de komende dagen langs om de verwarmingsinstallatie te controleren en te herstellen, waarna deze opnieuw in dienst kan worden genomen.

De laatste schooldag op vrijdag 28 juni gaat gewoon door zoals gepland.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.