Fietsweek in rusthuis: Gust op driewieler, Delia met rolstoelfiets

Gust en Delia tijdens hun fietstocht.
Gemeente Mol Gust en Delia tijdens hun fietstocht.
Woonzorgcentrum Ten Hove in Mol heeft haar tweejaarlijkse fietsweek georganiseerd. Het initiatief viel erg in de smaak bij Gust en Delia, twee bewoners van het woonzorgcentrum die al meer dan 60 jaar getrouwd zijn. Voor het eerst sinds lang konden zij nog eens van een gezamenlijke fietstocht genieten. 

“Tijdens de fietsweek probeert de paramedische dienst van het woonzorgcentrum in Ten Hove met zoveel mogelijk bewoners te gaan fietsen met de rolstoelfiets en duofiets. Dankzij de fijne samenwerking met dienstencentrum De Witte Mol kon hiervoor een extra duofiets en rolstolfiets ingezet worden”, zegt schepen voor Senioren Mia Belmans. 

 “Gust en Delia wonen iets meer dan een jaar in het woonzorgcentrum in Ten Hove. Beiden zijn afkomstig uit Achterbos, maar al snel verhuisde Delia samen met haar ouders richting Zolder. De liefde tussen Gust en Delia was echter zo groot dat ze vaak met de fiets van Achterbos naar Zolder reden en omgekeerd om bij elkaar te kunnen zijn. Gust en Delia kochten nooit een auto en gingen elke dag een uurtje fietsen. Het koppel genoot enorm van het fietstochtje: Gust op de driewieler en Delia op de rolstoelfiets. Zij hopen op deze manier nog vaak samen te fietsen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.