Fietstunnels Zuiderring deels afgesloten voor schilderwerken

Archieffoto van de aanleg van een van de fietstunnels onder de Zuiderring.
Vanderveken Archieffoto van de aanleg van een van de fietstunnels onder de Zuiderring.
Gemeentearbeiders starten maandag 23 september met werkzaamheden in de fietstunnels onder de Zuiderring. De werken nemen de helft van het fietspad in. “Fietsers worden aangemaand hun snelheid aan te passen”, klinkt het.

De gemeente Mol voert vanaf maandag reinigings- en schilderwerken uit in de fietstunnels onder de Zuiderring. “Dit als voorbereiding op het Street Art festival dat volgend jaar plaatsvindt. Graffitispuiters zullen tijdens dit festival hun schilderkunst op een deel van de tunnels aanbrengen”, zegt schepen van Jeugd Hans De Groof. “Dit kunstproject past binnen MUURKUUR en is een initiatief van de jeugddienst en M.art, het artistiek project van Jeugdhuis Tydeeh.”

De werken die maandag starten, nemen ongeveer de helft van het fietspad in. “Fietsers die de tunnels gebruiken, worden bij het inrijden ervan aangemaand hun snelheid aan te passen. Op sommige momenten worden ze omgeleid om een andere toegang tot de fietstunnel te gebruiken”, zegt schepen van Openbare Werken André Verbeke.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.