Fietspaden zijn onveilig

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN

Het fietspad aan de gevaarlijke Molderdijk.
Vanderveken Het fietspad aan de gevaarlijke Molderdijk.
Veel inwoners van Mol ervaren de fietspaden in de gemeente als onveilig. De politiek wil meer geld voorzien voor onderhoud, of zelfs eenrichtingsstraten invoeren om fietsers meer ruimte te geven.

Voor CD&V zijn fietsstraten een onmisbaar element in een toekomstgericht fietsbeleid. "In Mol-centrum biedt dit vele mogelijkheden die we gaan uitwerken met de buurt. Met een FAST-team van gemeentearbeiders spelen we kort op de bal, zodat kleine herstellingen of overhangende takken snel kunnen weggewerkt worden", zegt Wim Caeyers. Kathleen Deckx (sp.a) wil nog meer inzetten op het onderhoud van fietspaden, en alternatieve fietspaden langs trage wegen promoten. "Bijkomende verharding en verlichting maken het fietsen veiliger en aangenaam", meent Kathleen Deckx. "We zetten in op recreatieve fietspaden, fietsostrades en fietsstraten. Een begin zou kunnen gemaakt worden in de omgeving van de Collegestraat, Vennestraat, ..."


Open Vld+ wil meer geld voorzien voor onderhoud. "We willen ook fietsstraten en schoolstraten inplannen waar het kan. De gemeente dient ook snelle bijkomende trage verbindingen te plannen. Zo vindt Open Vld+ dat er een trage verbinding langs de Nete-vallei moet komen vanuit het Centrum naar Ezaart."


Koen Van Gompel (MeMo) wil een nieuw circulatieplan uitwerken om fietsverplaatsingen veiliger te maken in Mol. "Rustig fietsen in het centrum is nu onmogelijk. Door een nieuw circulatieplan, waarbij meer eenrichting wordt ingevoerd, krijgen we meer plaats voor de fietser en is er de mogelijkheid om veilige fietsstroken aan te leggen."