Ex-leerling TISP wint Renault voor school

Tom Van Rooy en Nick Van Baelen bij de Renault voor de middelbare school TISP.
Foto Vanderveken Tom Van Rooy en Nick Van Baelen bij de Renault voor de middelbare school TISP.
Tom van Rooy (19) uit Arendonk studeerde vorig schooljaar Autotechniek aan het Technisch Instituut Sint-Paulus (TISP). Hij won toen de wedstrijd 'De Gouden Sleutelhanger' en sleepte een Renault Espace in de wacht voor zijn school. Gisteren is de wagen in Mol officieel overhandigd aan het TISP.

De federatie van de autohandel organiseerde naar jaarlijkse gewoonte de wedstrijd de Gouden Sleutelhanger. Meer dan twintig scholen uit het technisch en het beroepsonderwijs streden samen met de Syntra-opleidingscentra om de titel van 'beste student Autotechniek'.

Vier finalisten

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gaf het startschot voor een hele reeks praktische en theoretische proeven. Na een strenge selectie mochten de vier finalisten tijdens een diagnoseproef bepalen wie de beste was en wie de gloednieuwe Renault Espace full option in de wacht zou slepen voor zijn school of opleidingscentrum.


Het was Tom Van Rooy van het Technisch Instituut Sint-Paulus in Mol die de auto in de wacht sleepte. "De finale was niet zo moeilijk. Autotechniek is mijn passie. Ook op school was ik al een uitblinker in mijn vak. Ik studeerde vorig jaar af en werk nu in een Mercedesgarage. Als hobby ben ik nog mecanicien in een rallycrossteam", vertelt Tom. Een andere leerling, Nick Van Baelen, van dezelfde school eindigde op de derde plaats.

Positief nieuws

Directeur Stef Meynendonckx deelde in de vreugde. "We zijn bijzonder trots op de prestaties van onze leerlingen en we zijn blij dat na de brand van vorig schooljaar in onze werkateliers onze school ook eens met positief nieuws in de belangstelling komt." (CVB)