Dimitri Bontinck schuldig aan partnergeweld: hij beet zijn vriendin in het gezicht

Dimitri Bontinck
BELGA Dimitri Bontinck
Dimitri Bontinck, vader van ex-Syriëstrijder Jejoen Bontinck, is door de rechtbank in Turnhout schuldig bevonden aan partnergeweld. Hij gaf zijn vriendin in mei vorig jaar een pak rammel. Tijdens de ruzie beet hij ook in haar neus. 

Het partnergeweld deed zich voor in de Corbiestraat in Mol nadat ze samen naar een communiefeest waren geweest. Het geweld levert Dimitri Bontinck een autonome probatiestraf van 18 maanden op, of een vervangende gevangenisstraf van 6 maanden. Hij moet ook een boete van 400 euro betalen. Bontinck werd naast ‘slagen en verwondingen’ ook vervolgd voor het uiten van doodsbedreigingen aan zijn vriendin, maar daarvoor spreekt de rechtbank hem vrij op basis van twijfel. Ondanks de zware verwondingen bij het slachtoffer, heeft Dimitri Bontinck het partnergeweld altijd ontkend. Hij beweert dat de vrouw de verwondingen – inclusief een bijtwonde in de neus – bij zichzelf heeft toegebracht.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Janneke Alsberg

    Empirisch bewijs! De proef op de som genomen: Ik probeerde deze morgen voor 2 uur in mijn eigen neus te bijten, en na wat getrek en gerek lukte het. Het onweerlegbaar bewijs dat Mr. Bontinck onschuldig is. (Ik ben niet gender vooringenomen)

  • Dirk Vregels

    Neusbijten hoorde bij zijn zogenaamde para-opleiding? of heeft zijn vriendin een paardengebit?

  • ANN LIMBOS

    Die vrouw is een unicum, want volgens Bontinck heeft ze in hare eigen neus gebeten !!!