Dieven roven 20 dozen bouletten

FRITUURUITBATER VERDENKT 'HONGERIGE JOBSTUDENT'

Kurt Vanlommel in zijn leeggeroofde magazijn.
Vanderveken Kurt Vanlommel in zijn leeggeroofde magazijn.
Frituur Frigant in de Milostraat in Mol is maandag voor de tweede keer in evenveel maanden het slachtoffer geworden van een inbraak. Opnieuw waren de daders niet geïnteresseerd in geld. Ze stalen alleen een twintigtal dozen snacks, drank en ijsjes. "Ik vermoed dat het een hongerige jobstudent is die zonder geld zit", zegt uitbater Kurt Vanlommel.

Twee maanden geleden ontdekte Kurt Vanlommel op een zaterdag dat er was ingebroken in zijn frietkot langs de Milostraat in Mol. Gisterenochtend bleek frituur Frigant opnieuw het slachtoffer te zijn geworden van een inbraak. Het heeft er alle schijn van dat beide inbraken door dezelfde dader(s) werden gepleegd. "Zondag ben ik hier rond middernacht vertrokken. Toen ik dinsdagochtend (gisteren, red.) rond 10 uur opnieuw arriveerde, merkte ik de inbraak op", getuigt Vanlommel. "Telkens gaat de dader op dezelfde manier te werk."


De dieven forceerden opnieuw de deur van een magazijn achter het frietkot. Daar staat niet alleen het bier en de frisdrank gestald maar bevindt zich ook de vriescel met frituursnacks.


"Net zoals twee maanden geleden is al het bier en alle frisdrank gestolen. Uit de vriescel verdwenen ook een twintigtal dozen met frituursnacks, en enkele dozen met Ola-ijsjes", zegt Kurt Vanlommel. "Zo'n producten krijg je moeilijk verkocht. Ik vermoed daarom dat het voor eigen gebruik is. De dader heeft wellicht dorst en honger, en beslist dan maar om bij mij te komen 'shoppen'."


De frituuruitbater vermoedt dat de dief in de buurt woont. De frituursnacks zijn immers bevroren. Als hij niet wil dat ze ontdooien, moet hij ze snel in zijn eigen diepvriezer kunnen steken. "Ik baat deze frituur al 10 jaar uit. Doorheen die jaren heb ik al heel wat jobstudenten in dienst gehad. Ik vermoed dat één van hen hier achter zit. Want de dader weet blijkbaar perfect waar hij moet zijn, en weet ik op welke momenten ik hier niet ben."


De omgeving van het frietkot is al beveiligd met lampen die automatisch aanspringen wanneer ze beweging detecteren. Vanlommel verhoogde ook al de poort achteraan, maar dat hield de daders niet tegen. "Daarom ga ik de beveiliging verscherpen. Er komt een alarmsysteem die heel de buurt wakker loeit bij een inbraak, en ik overweeg ook camera's te installeren. Want dit moet echt stoppen."

1.000 euro verlies

Kurt Vanlommel schat het verlies op zo'n 1.000 euro. Want hij zit niet alleen met de schade aan de deur en de gestolen producten. "De inbreker heeft ook nog eens de deur van de diepvriezer laten open staan. De snacks die hij liet liggen, heb ik dus moeten weggooien, omdat alles ontdooid was. Ik heb de frituur kunnen openen, maar heb wel onmiddellijk de leverancier moeten bellen. Anders had ik voor de avondshift niet voldoende snacks."