Bewakingsagent betrapt brandstofdieven: twee mannen aangehouden

Het gerechtsgebouw in Turnhout
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout
Een twintiger uit Mol en een veertiger uit Balen zijn door de onderzoeksrechter aangehouden. Ze werden na een mazoutdiefstal door een bewakingsagent betrapt op een bedrijventerrein in Balen.

Een bewakingsagent van een bedrijventerrein in Balen zag tijdens zijn rondgang twee verdachte personen wegvluchten. “Twee interventieploegen van de lokale politie Balen-Dessel-Mol en een ploeg van een naburige politiezone gingen ter plaatse”, zegt een woordvoerder van het parket. “Er waren verschillende aanwijzingen dat er mazout werd gestolen op het bedrijventerrein. Aan de hand van camerabeelden van een naburig bedrijf, waarop het voertuig van de verdachten te zien was, konden de mogelijke verdachten opgespoord worden.”

Na een huiszoeking op het adres van de verdachten in Mol, werden vier mannen opgepakt. “Uiteindelijk werden twee verdachten, een twintiger uit Mol en een veertiger uit Balen voorgeleid en aangehouden. De man uit Balen werd aangehouden onder de modaliteiten van elektronisch toezicht.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.