Bedrijventerrein Berkebossenlaan in Mol ligt zo goed als stil, vakbonden houden filterblokkade

De vakbonden bouwen een filterblokkade aan de ingangen van het bedrijventerrein.
Peter Vanderveken De vakbonden bouwen een filterblokkade aan de ingangen van het bedrijventerrein.
Aan de drie ingangen aan het bedrijventerrein in de Berkebossenlaan in Mol is het bedrijventerrein zo goed als stilgelegd door de nationale staking. De vakbondsmilitanten legden een filterblokkade aan en spoorden passanten aan om mee te staken.

Door de beperking van de mogelijke loonsverhoging naar aanleiding van een nieuwe loonwet heerst er grote ontevredenheid bij veel werknemers.

“Wij staken omdat we niet anders kunnen”, klinkt het bij Wieter Mariën van het ACV. “De werkgevers krijgen financiële beloningen via onder andere RSZ-vermindering en de werknemer ziet daar helemaal niets van.”

De vakbonden houden een filterblokkade aan de ingangen van het bedrijventerrein.
Peter Vanderveken De vakbonden houden een filterblokkade aan de ingangen van het bedrijventerrein.

De vakbonden deelden tijdens de filterblokkade informatiebrochures uit aan voorbijgangers. De werkwilligen konden aan de slag, maar veel van de bedrijven op het Molse bedrijventerrein aan de Berkebossenlaan liggen volledig stil.

“We zijn zeer blij dat de werknemers op onze oproep zijn ingegaan om thuis te blijven”, klikt het. “Alleen op deze manier kunnen we duidelijk maken dat het voor ons zo niet langer kan.”

De staking aan het Molse bedrijventerrein verliep rustig.

“We merken dat er zeer weinig verkeer is. We vermoeden dat op veel plaatsen de nationale staking gevolgen zal hebben voor de werking van de bedrijven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.