Aanleg nieuwe fietspaden start na kerstvakantie

Een aannemer start na de kerstvakantie met de aanleg van vrijliggende fietspaden langs de N136 tussen Mol en Balen. Pas in het voorjaar van 2019 zal het project klaar zijn.


De N136 krijgt langs beide kanten van de weg vrijliggende fietspaden tussen de rotonde op de Soef (Balen) en het kruispunt met de Kiezelweg in Mol, goed voor in totaal zo'n 4 kilometer. "Met de komst van deze fietspaden realiseren we een belangrijke missing link", zegt Mols schepen voor Openbare Werken Hans Schoofs en zijn collega Werner Hens uit Balen. "Het project kost in totaal 5,4 miljoen euro."


De werken verlopen in verschillende stappen. Eerst worden bomen gerooid en obstakels uit de voortuinen verwijderd. Nadien brengen de nutsmaatschappijen de kabels ondergronds. Tenslotte start de aannemer met de aanleg van de fietspaden in drie grote fasen. "In de loop van het voorjaar 2019 moet het volledige project afgerond zijn. Om de hinder voor omwonenden en handelaars te beperken, geldt per fase een bijbehorende omleiding", klinkt het nog.


De start is voorzien voor de tweede week van 2018. (JVN)