5x uit in de Kempen dit weekend

Onze tips voor het weekend van 26 tot 28 juli

RAVELS Maïsdoolhof

Zin in een beetje avontuur? Zondag kan je in Ravels het maïsdoolhof van KWB Weelde en carnavalsgroep Moleneinde uitproberen! In het doolhof aan de Molenstraat kan je allerlei opdrachtjes uitvoeren in thema Jommeke. Toegangsprijs is 2,5 euro. Hebt u het midden van het doolhof gevonden? Dan kan je daar even uitrusten, of wat napraten op het terras aan de inkom van het doolhof. Er is ook speelgelegenheid voor de kinderen voorzien.

Maïsdoolhof
Maïsdoolhof Weelde Maïsdoolhof

TIELEN Effenaf

De tiende editie van Effenaf staat weer voor de deur! Ook dit jaar kan je op het Stationsplein van Tielen genieten van dit gratis festival met leuke bands en kinderanimatie. Vanaf 15 uur begint het sfeervolle festival, met bands als Viktor’s Mind en The Pixels op het hoofdpodium en Buckwoord MOJO en The Happy Suspended in de tent, met een Effenafterparty tot 3 uur ‘s nachts. Zo is Effenaf al tien jaar een gezellige dag voor jong en oud!

Effenaf Festival
Effenaf Festival Effenaf Festival

VOSSELAAR Open atelierdag

Geïnteresseerd in houtbranden, stenen beschilderen of papiersnijden? Zondag kan je een halve of hele dag komen proberen in Vosselaar! Een halve dag kost 35 euro, een hele 65 euro. De dag is voor volwassenen en kinderen van 10 jaar. Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@ilsevanmeerbeeck.be.

MOL Te Gekke Wandeling

Wandelsport Vlaanderen organiseert zondag in Mol een ‘Te Gekke Wandeling’, om geestelijke gezondheid in de kijker te zetten. Er zijn afstanden van 4 tot 24 kilometer, en behalve voor de kortste afstand, loopt de wandeling langs de prachtige Molse meren. Langere afstanden trekken langs het natuurreservaat De Maat. Starten doe je in het Hof van ’t Rauw in Mol, en kan tussen 7 en 15 uur. Inschrijven kan ter plaatse, en kost 1,5 euro.

Te Gekke Wandeling
Te Gek!? Te Gekke Wandeling

HERSELT Avondmarkt

Op zaterdagavond is er in het kader van Herselt Zomert een gezellige avondmarkt! Er staan dan talrijke kraampjes van marktkramers, lokale handelaars en dranktentjes van lokale verenigingen. Van 18 uur tot 22 uur is het centrum van Herselt een plezante plek om eens rond te neuzen op een zomerse zaterdagavond!
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.