"Ik zet soms mijn pruik nog op"

GODELIEVE LAAIEND ENTHOUSIAST OVER 'ZO MAN ZO VROUW'

Godelieve en Robert in hun nieuwe kleding.
Maria de la Cruz Godelieve en Robert in hun nieuwe kleding.
Vlaanderen maakte op woensdag 7 september de transformatie van het seizoen mee. Robert en Godelieve uit Mol namen deel aan 'Zo man Zo vrouw', het populaire programma van stylist Jani Kazaltzis. Hun nieuwe look maakte hen beroemd. "Toch zet ik nog af en toe mijn korte blonde pruik op", bekent Godelieve.

Dat het koppel niet veel geld spendeerde aan kleding was voor Jani meteen duidelijk. Ook hun ietwat rare gewoontes sloegen de stylist met verstomming. Robert bleek verknocht aan zijn boots en had een kast vol geruite hemden. Hij droeg deze op de koop toe boven zijn trui. "Hij voelde zich hier mannelijker mee", zei Godelieve.


Toch waren ze aan mekaar gewaagd. Naast Cowboy Henk stond Dolly Parton. Haar blonde pruikencollectie was een unicum in Vlaanderen. "Ik wilde mijn eigen haar verbergen. Sinds het programma draag ik al veel minder een pruik, maar toch is het moeilijk om ze helemaal achterwege te laten. Op sommige dagen slaag ik er niet in van mijn eigen haar een deftig kapsel te maken. Om mijn haar op de manier te stylen zoals in het programma moet ik bij dezelfde kapper aankloppen en dat is me te ver en te duur. Daarom zet ik mijn korte blonde pruik nog af en toe op. De lange pruiken laat ik in de kast."


Godelieve is nog altijd laaiend enthousiast over het programma. Ze kan het iedereen aanraden. "Het klikte meteen met Jani. Robert en ik hebben er veel van opgestoken. Nu zien we pas hoe fout onze keuzes waren. Mijn felle make-up was er danig over, ik was blijkbaar mijn eigen leeftijd vergeten. En Robert is defenitief afgestapt van het 'trui-onder-het-hemd'-concept. Met de schoenen die hij van Jani kreeg, was hij zo tevreden dat hij twee bijna identieke paren heeft bijgekocht."


"De dag na de opnames hebben we een grote zak kleding naar de kledingcontainer gebracht. Niet dat we onze hele garderobe vernieuwd hebben, maar we maken nu andere keuzes. Robert kon echter geen afscheid nemen van zijn geruite hemden en besloot ze in de kast te laten. Hij kleedt zich in de weekends in de stijl die Jani hem aanraadde, door de week is hij iets nonchalanter", vertelt de goedlachse vrouw.


De dochter van Godelieve waarschuwde voor de impact. "Zelf stond ik hier niet bij stil. Robert en ik sprongen in een avontuur en geloofden in een goede afloop", blikt Godelieve terug. "Ik word in Mol constant aangesproken. Mochten ze me vragen voor een ander tv-programma, ik zou niet twijfelen. We kregen honderden positieve reacties, zelfs vanuit Amerika. We zijn 100 procent onszelf gebleven en dat wordt blijkbaar geapprecieerd."

Godelieve en Robert tijdens 'Zo man Zo vrouw' met Jani. Ze dragen hier 'oude' kleding en Godelieve een pruik.
VIJF Godelieve en Robert tijdens 'Zo man Zo vrouw' met Jani. Ze dragen hier 'oude' kleding en Godelieve een pruik.