Winnende tekeningen cartoonwedstrijd Reinaert De Vos te bewonderen op kerstmarkt

De winnende tekening van Lynn Vioen (9) uit Koewacht.
rv De winnende tekening van Lynn Vioen (9) uit Koewacht.
Hoezo vrouwen hebben geen humor? De Cartoonwedstrijd ‘Reinaert de vos’ bewees het tegendeel. De top drie winnende deelnemers én de eervolle vermeldingen bleken allemaal meisjes te zijn. Hun werken zijn te bewonderen op de Moerbeekse kerstmarkt op zaterdag 14 december.

Op maandag 25 november 2019 hebben de juryleden, Burgemeester Robbe De Caluwé en Cartoonist Steve Michiels, de deelnemende cartoons beoordeeld op het inhoudelijk karakter van een humoristische tekening, onder het waakzame oog van de bestuursleden van het Willemsfonds Moerbeke, Katrien Van Hyfte, Myriam Mestiaen en Kristof Van Poucke.

De eerste prijs gaat naar Lynn Vioen, 9 jaar, uit Koewacht. Lore Van Mol, 9 jaar, uit Moerbeke wint de tweede prijs. De derde prijs is voor Maya Merlier, 10 jaar, uit Moerbeke. De eervolle vermeldingen gaan naar Vlinder Agterhuis, 9 jaar, uit Axel en Hazel Oosterhof, 11 jaar, uit Koewacht. Vier winnaars, Lynn Vioen, Lore Van Mol, Vlinder Agterhuis en Hazel Oosterhof zijn leerlingen van het jeugdatelier van d’Academie van Sint-Niklaas, afdeling Koewacht. Maya Merlier gaat naar school in Moerbeke.

Tijdens de prijsuitreiking worden de winnende cartoons tentoongesteld in de oude brouwerij op zaterdag 14 december 2019, vanaf 18 uur, tijdens de Moerbeekse Kerstmarkt op de Lindenplaats.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.