Streetart siert dorpskern

Het kunstwerk valt in de smaak bij de leerlingen van De Palster.
Yannick De Spiegeleir Het kunstwerk valt in de smaak bij de leerlingen van De Palster.
Op een gevel in de Hospicestraat is sinds kort een reusachtige Mickey Mouse te bewonderen. Streetart-kunstenaar Joachim Lambrechts maakte het kunstwerk op vraag van basisschool De Palster.

Lambrechts is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder deze zomer maakte hij ook al een kunstwerk op de gevel van De Palster zelf. “Omdat dat in de grote vakantie gebeurde, zagen de kinderen het kunstwerk niet groeien, maar het enthousiasme bij de start van het nieuwe schooljaar was zo groot dat we hier graag op wilden inspelen”, aldus juf An Neetesonne. 

Daarom plaatste Lambrechts een oproep op de Facebookpagina van Moerbeke-Waas. Met succes: een pak inwoners boden hun gevel aan. De kunstenaar koos uiteindelijk voor een zijgevel in de Hospicestraat op wandelafstand van de school. Vlak voor de start van de herfstvakantie kregen de leerlingen de kans om de kunstenaar aan het werk te zien. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.