Provincie wil renovatie Vapeurbrug bestuderen

Archiefbeeld van de Vapeurbrug in Moerbeke.
Yannick De Spiegeleir Archiefbeeld van de Vapeurbrug in Moerbeke.
De Provincie Oost-Vlaanderen plant deze legislatuur een studie over de renovatie van de Vapeurbrug. Dat vernam provincieraadslid Filip Liebaut (CD&V) van gedeputeerde voor Mobiliteit Riet Gillis (Groen).

Liebaut toonde zich in het verleden al meermaals voorstander om het fiets- en wandelpad tussen Lokeren en Moerbeke op de oude spoorwegbedding door te trekken van de Eksaardedam tot de Vapeurbrug.

“De nieuwe ontwikkelingen op de oude suikerfabrieksite te Moerbeke bieden allicht ook nieuwe kansen onder meer qua wandel- en fietsontsluitingen”, stelt het provincieraadslid.

De provincie staat niet weigerachtig tegenover het idee, maar wil eerst een haalbaarheidsstudie uitvoeren. “Er zal nog deze legislatuur een studie opgestart worden voor de renovatie van de brug. Afhankelijk van de timing van de effectieve renovatie van de Vapeurbrug zal de studie voor de doortrekking van F412 vanaf Vapeurbrug richting Eksaardebaan opgestart worden, zodat beide projecten que realisatie gelijktijdig kunnen verlopen”, aldus gedeputeerde Gillis.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.