Paardenstal in lichterlaaie: één dier omgekomen, eigenaar in levensgevaar overgebracht naar ziekenhuis

Het paard werd overgebracht naar de dierenkliniek in de straat.
Cedric Matthys Het paard werd overgebracht naar de dierenkliniek in de straat.
In de Spelonckvaart in Moerbeke-Waas heeft dinsdagochtend een zware brand gewoed in een paardenstal. Eén dier kwam om het leven en een ander paard raakte zwaar verbrand. De eigenaar, die het vuur eigenhandig probeerde te blussen samen met een buur, werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand was al uitslaand toen de hulpdiensten arriveerden en ging gepaard met een grote rookpluim die van kilometers in de omtrek te zien was. De brandweer liet meteen extra tankwagens aanrukken. De hulpdiensten konden echter niet vermijden dat de paardenstal in vlammen opging. Ook twee paardenkoetsen werden volledig vernield. In het aanwezige hooi en stro vond het vuur een gretige prooi.  Wel kon de brandweer voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning naast de stal.

Zwaar verbrand

In de stal waren in totaal drie dieren aanwezig. De eigenaar, een 32-jarige man, probeerde ze samen met een buur allemaal uit de stal te jagen, maar voor één pony kwam alle hulp te laat. Verder liep één paard brandwonden op. Het dier werd overgebracht naar een dierenkliniek wat verder in de straat. De man zelf liep bij de reddingspoging ernstige brandwonden op. De hulpdiensten verzorgden het slachtoffer eerst ter plaatse, maar brachten hem daarna naar het ziekenhuis. Volgens de politie was de man in levensgevaar.

De schade aan de stallingen is bijzonder groot.  “De man was aan het lassen”, liet de politie weten. “Daarbij sloeg een vonk over in het stro. Dat veroorzaakte de brand.” Tijdens de bluswerken was de Spelonckvaart afgesloten voor alle verkeer. 

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Het zwaar verbrandde paard werd in een weiland met water beneveld.
Kristof Pieters Het zwaar verbrandde paard werd in een weiland met water beneveld.
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.