Gemeente ontvangt herdenkingsprijs Van Wilderode

Burgemeester Robby De Caluwé toont de herdenkingsprijs Van Wilderode die hij ontving van het herdenkingscomité.
Foto YDS Burgemeester Robby De Caluwé toont de herdenkingsprijs Van Wilderode die hij ontving van het herdenkingscomité.
In het kader van de viering van de 99ste geboortedag van schrijver en dichter Anton van Wilderode heeft het herdenkingscomité het Moerbeekse gemeentebestuur in de bloemetjes gezet.

"Het is geen geheim dat de relatie tussen van Wilderode en het toenmalige bestuur van de gemeente niet hartelijk was toen hij nog in leven was. Maar tijden veranderen. Intussen is er een standbeeld opgetrokken en stippelde de gemeente een wandelpad uit", motiveert de jury haar beslissing. Burgemeester Robby De Caluwé (Open Vld) ontving als aandenken een tekening van illustrator Hugo Heyens.


Heyens illustreerde heel wat werken van de Moerbeekse priester-auteur. De burgemeester hoopt weldra trouwens het geboortehuis van Anton van Wilderode aan de Dorpvaart in gemeentelijk bezit te nemen. "De woning is momenteel eigendom van de provincie, maar omdat cultuur straks niet meer tot haar bevoegdheden behoort, moest dat worden overgedragen. We hopen weldra officieel de bevestiging te krijgen", klinkt het. (YDS)