Mierennest aan de bushalte

Het kruispunt van de August Demaeghtlaan, de Ninoofsesteenweg en de Lenniksesteenweg wordt na schooltijd overspoeld door duizenden scholieren. Maar een oplossing voor die chaos ligt niet voor het rapen.

Leerlingen van het Koninklijk Atheneum in de August Demaeghtlaan, maar ook de vele jongeren van het Don Bosco Instituut zakken na schooltijd af naar het centrum van Halle. Deze week hield de politie er nog een oogje in het zeil, kwestie van wat orde in de chaos te bewaren. Twintig meter verderop troepen de jongeren dan weer samen aan de bushalte van De Lijn, om richting Sint-Pieters-Leeuw te geraken. Er staan zelfs zoveel leerlingen, dat buschauffeurs niet eens het busvak kunnen opdraaien, maar op de Demaeghtlaan moeten halthouden.

"Samen met het stadsbestuur en het Vlaams Gewest, dat de weg beheert, hebben we al naar oplossingen gezocht", zegt woordvoerder Mathieu Wouters van De Lijn Vlaams-Brabant. "Zo werd al onderzocht of een verhoogde halte een oplossing kon zijn. Maar dat is niet gelukt. Intussen houden we de situatie daar wel in de gaten. Net omdat het er zo druk is, gebeuren er ook weinig ongevallen. Chauffeurs letten er extra goed op, al mag dat natuurlijk voor de reizigers aan de bushalte geen excuus zijn om op de rijweg te wachten." (BKH)

De leerlingen troepen samen aan de halte - zelfs op de straat.
Mozkito De leerlingen troepen samen aan de halte - zelfs op de straat.