Voormalige kinesist naar assisen voor doodslag op weduwe Miriam Van Poel (68)

Het appartement van slachtoffer Miriam Van Poel werd na de feiten verzegeld.
Bart Boterman - rv Het appartement van slachtoffer Miriam Van Poel werd na de feiten verzegeld.
De kamer van inbeschuldigingstelling in Gent heeft een voormalige kinesist uit Middelkerke doorverwezen naar het hof van assisen voor doodslag op zijn vriendin Miriam Van Poel (68) uit het Oost-Vlaamse Haaltert. Emmanuel V. (68) bracht de weduwe 2,5 jaar geleden met een mes om het leven in haar appartement aan de kust.

Emmanuel V. leerde zijn vriendin vijf jaar geleden kennen in hun thuisgemeente Haaltert. Zijn moeder woonde er in het appartementsgebouw, waar Van Poel een flat had gekocht. De vrouw was weduwe en kocht nog samen met haar man een tweede verblijf langs de Jean Van Hinsberghstraat in Middelkerke. Nadat zijn huis onbewoonbaar werd verklaard, domicilieerde de kinesist zich in het appartement aan de kust. Volgens buren van het koppel verliep hun relatie erg turbulent.

Bij een zoveelste hoogoplopende ruzie ging V. op 13 oktober 2017 compleet door het lint. Hij zou jaloers geweest zijn, omdat Van Poel een week eerder te nauw had gedanst met een andere man bij seniorenvereniging Okra

Doodslag

Bij een zoveelste hoogoplopende ruzie ging V. op 13 oktober 2017 compleet door het lint. Hij zou jaloers geweest zijn, omdat Van Poel een week eerder te nauw had gedanst met een andere man bij seniorenvereniging Okra. Tijdens een schermutseling kreeg de vrouw verschillende messteken te verwerken, die haar uiteindelijk fataal werden. V. beriep zich lange tijd op z’n zwijgrecht. Hij beweerde zich niets meer te herinneren van de steekpartij. Uiteindelijk ging de zestiger toch door de knieën en legde hij verklaringen af voor de speurders. Hij beweert dat het slachtoffer zelf een grote rol speelde in het ontstaan van de schermutseling. Zo zou Van Poel volgens V. zélf eerst naar een mes gegrepen hebben, waarna het licht bij hem uitging. 

De feiten werden lange tijd gekwalificeerd als moord, maar op vraag van het parket verwees de KI de ex-kinesist deze week door naar assisen onder de kwalificatie doodslag. Het gerecht is dus van mening dat de man Van Poel zonder voorbedachte rade om het leven bracht. Voor doodslag riskeert Emmanuel V. 30 jaar opsluiting. Hij wordt verdedigd door strafpleiter Kris Vincke. Jef Vermassen treedt op als advocaat van de nabestaanden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.