Voorhechtenis met twee maanden verlengd na moord op partner

Miriam Van Poel werd in haar tweede verblijf, een appartement in Middelkerke, om het leven gebracht.
Bart Boterman - rv Miriam Van Poel werd in haar tweede verblijf, een appartement in Middelkerke, om het leven gebracht.
De 68-jarige Middelkerkenaar Emmanuel V. blijft na een beslissing van de Brugse raadkamer twee maanden langer in voorhechtenis, op verdenking van de moord op zijn vriendin Miriam Van Poel (68) uit Haaltert. Dat bevestigt vrijdag het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Emmanuel V. bracht zijn partner met vijf messteken om het leven.

De moord speelde zich op vrijdag 13 oktober 2017 af op een appartement in de Jean Van Hinsberghstraat in Middelkerke, het tweede verblijf van Miriam Van Poel. De zaak kwam pas aan het licht toen haar vriend zich de volgende dag ging aangeven bij de politie.

In zijn eerste verhoor beriep de verdachte zich op zijn zwijgrecht. Uiteindelijk legde hij pas na enkele maanden uitgebreide verklaringen af aan de politie. De verdachte zou door het lint gegaan zijn na een nieuwe discussie met zijn partner met wie de relatie al langer aan een zijden draadje hing. Haar sociaal leven bij de seniorenvereniging OKRA zou voor jaloezie gezorgd hebben bij de verdachte.

Op 17 april werd in het appartement in Middelkerke een reconstructie van de feiten gehouden. De wetsdokter plaatste vraagtekens bij de versie van de verdachte. V. beweert immers dat het slachtoffer zelf een grote rol speelde in het ontstaan van de fataal afgelopen ruzie.

Sinds kort wordt V. verdedigd door meester Kris Vincke, die stelt dat de zaak relatief snel naar het hof van assisen verwezen kan worden. Het moraliteitsonderzoek is ondertussen afgerond, waardoor het enkel nog wachten is op het psychiatrisch verslag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.