Vijf Bulgaren krijgen tot 18 maanden cel voor cannabisplantage in villa langs Golfbrekerslaan

De Golfbrekerslaan in Middelkerke
Google Street View De Golfbrekerslaan in Middelkerke
Vijf Bulgaren hebben in de Brugse rechtbank gevangenisstraffen tot 18 maanden gekregen voor hun betrokkenheid bij een cannabisplantage met 350 planten in een villa langs de Golfbrekerslaan in Middelkerke. Ook in Begijnendijk werd resten van een plantage teruggevonden.

Het onderzoek ging van start, toen een alerte wijkagent begin augustus vorig jaar de alleenstaande villa langs de Golfbrekerslaan in Middelkerke in het oog kreeg. De ramen van de woning waren afgeplakt en er was volgens de inspecteur ook een constant gezoem te horen. “Omdat in de buurt ook een duidelijke cannabisgeur hing, werd een gerechtelijk onderzoek opgestart”, vertelde de procureur. 

Cannabisplantages

Het gerecht viel op 29 oktober binnen in de villa. Op de eerste verdieping troffen de speurders drie kweekkamers met zo’n 350 cannabisplanten aan. In de woning werd daarnaast nog eens voor 1 kilo marihuana teruggevonden. Tihomir T. en zijn vriendin Ivanka G. werden gearresteerd, toen ze met een Peugeot 407 wilden wegrijden van de villa. Binnen werd Martin S. opgepakt. Om mee te werken aan de plantage had de man naar eigen zeggen onderdak gekregen van Tihomir T. De woning stond ook ingeschreven op naam van de Bulgaar. 

Het onderzoek wees uit dat een deel van de huur van de villa betaald werd door zijn ex-baas en landgenoot Hamdi M. “In zijn bedrijf in Scherpenheuvel-Zichem vonden we onder meer een kweekkalender en plantenmest terug”, stelde de procureur. “In een gehuurd pand van zijn vriendin Gyulshen S. in Begijnendijk troffen we bovendien een ontmantelde plantage aan.” Het koppel kreeg donderdagmorgen 18 maanden cel, net als Tihomir T. Diens vriendin werd veroordeeld tot een jaar cel met uitstel. Martin S. kreeg tot slot 18 maanden gevangenisstraf. Hij werd als enige in 2014 al veroordeeld voor het bezit van cannabis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.