Verdachte van campingmoord komt toch niet vrij door beroep van parket

De moord vond plaats op camping Marva 3.
Henk Deleu De moord vond plaats op camping Marva 3.
In het dossier rond de campingmoord in Middelkerke heeft de Brugse raadkamer vrijdagmorgen één van de drie verdachten vrijgelaten onder voorwaarden. Romuald V. (30) was de nacht van de feiten aanwezig op de camping, maar zou niet aan de moord zelf hebben deelgenomen. Het parket tekende echter beroep aan tegen de vrijlating, waardoor V. alsnog in de cel blijft.

In de nacht van 6 op 7 december 2017 ontdekte de politie bij een toevallige controle het levenloze lichaam van Oostendenaar Mihaël P. (36) aan in de koffer van een wagen. De man had zware verwondingen in de hals en ook zijn geslachtsdelen waren in brand gestoken. De feiten bleken te hebben plaatsgevonden in een caravan op camping Marva 3, even verderop. Huurder Alain D. (43) en Julien B. (28) brachten het slachtoffer om. Ze gaven hem eerst een rammeling omdat hij hen bestolen had en hadden daarna naar eigen zeggen schrik dat hij aangifte zou doen bij de politie. De derde verdachte, Romuald V. (30) hoorde alles gebeuren in een naburige kamer, maar zou niet hebben deelgenomen aan de moord zelf. 

Beroep

Zijn advocaat Filip De Reuse drong vrijdagmorgen opnieuw aan op een voorwaardelijke vrijlating. Na meer dan anderhalf jaar voorhechtenis ging de raadkamer in op zijn vraag. V. kreeg 19 voorwaarden opgelegd. Hij kreeg onder meer een avondklok en alcoholverbod. De dertiger mocht de komende maanden ook niet op café gaan. De vreugde van Romuald V. was echter van korte duur. Het parket tekende beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer, waardoor het dossier nu binnen twee weken voor de KI in Gent komt. 

Een koppel uit Namen kwam de maanden na de moord al voorwaardelijk vrij. Zij werden na de feiten opgetrommeld om het lijk te verbergen. De aanhouding van Julien B. en Alain D. werd vrijdagmorgen wél met twee maanden verlengd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.