Verdachte campingmoord komt opnieuw niet vrij na beroep van parket

Het lijk werd gevonden in de koffer van een wagen.
Deleu en RV Het lijk werd gevonden in de koffer van een wagen.
In het dossier rond de campingmoord in Middelkerke heeft de Brugse raadkamer vrijdagmorgen in opnieuw één van de drie verdachten voorwaardelijk vrijgelaten. Net als twee maanden geleden gaat het parket in beroep, waardoor Romuald V. (30) alsnog in de cel blijft.

In de nacht van 6 op 7 december 2017 ontdekte de politie bij een toevallige controle het levenloze lichaam van Oostendenaar Mihaël P. (36) aan in de koffer van een wagen. De man had zware verwondingen in de hals en ook zijn geslachtsdelen waren in brand gestoken. De feiten bleken te hebben plaatsgevonden in een caravan op camping Marva 3, even verderop. Huurder Alain D. (43) en Julien B. (28) brachten het slachtoffer om. 

Ze gaven hem eerst een rammeling omdat hij hen bestolen had en hadden daarna naar eigen zeggen schrik dat hij aangifte zou doen bij de politie. De derde verdachte, Romuald V. (30) hoorde alles gebeuren in een naburige kamer, maar zou niet hebben deelgenomen aan de moord zelf. Het onderzoek naar de moord is intussen nog altijd bezig. Het moraliteitsonderzoek is volgens de verdediging afgerond, maar de gerechtspsychiaters zouden nog aan hun verslag moeten beginnen. Door het beroep van het parket verschijnt Romuald V. binnen twee weken voor de KI in Gent. De aanhouding van Alain D. en Julien B. werd met twee maanden verlengd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.