Verdachte campingmoord betrapt met drugs in de gevangenis

Getuigen kunnen geen zekerheid geven of dat drugs afkomstig is van beklaagde
Henk Deleu Getuigen kunnen geen zekerheid geven of dat drugs afkomstig is van beklaagde
De 31-jarige Romuald V., een van de verdachten in de campingmoord in Middelkerke, moet zich voor de rechter in Ieper verantwoorden voor het bezit van hasj in de gevangenis. De man ontkent de feiten. De openbare aanklager liet twee cipiers in het getuigenbankje plaatsnemen.

Romuald V. uit Marche-en-Famenne staat voor de rechter in Ieper op verdenking 7,6 gram hasj te hebben binnengesmokkeld in de gevangenis. De drugs werden gevonden op de grond, nadat de beklaagde bezoek van zijn vriendin had gekregen. Toen een cipier het pakje zag liggen, plaatste die zijn voet erop. Het was blijkbaar niet meteen duidelijk van wie de drugs was, maar na het bekijken van videobeelden, was de gevangenisdirecteur van oordeel dat V. het pakje had laten vallen. De man kreeg een tuchtmaatregel en werd voor de rechter gebracht. Hij ontkent de feiten. De openbare aanklager liet twee cipiers getuigen, maar die konden geen zekerheid geven dat de drugs afkomstig waren van de beklaagde. Op de videobeelden is te zien dat de man iets uit de achterzak van zijn vriendin haalt bij de afscheidsomhelzing. V. beweert echter dat het om een armbandje ging. De openbare aanklager was blijkbaar niet voldaan en vroeg de rechter uitstel, omdat hij nog verder onderzoek wil doen. In de zaak zat het er al een paar keer bovenhands op tussen de openbare aanklager en de raadsman van de verdediging, meester Filip De Reuse. De zaak staat nu in voorzetting op 25 maart.

Romuald V. was betrokken bij de campingmoord in de nacht van 6 op 7 december 2017 in Middelkerke. De man nam niet deel aan de moord op een 36-jarige Oostendenaar. Hij hoorde wel alles en belde een koppel uit Namen op om het lijk te helpen verbergen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.