Uitbaters van gemeentelijke concessies kunnen binnenkort zélf leverancier kiezen

-
ANP XTRA -
Het gemeentebestuur stapt af van exclusieve overeenkomsten met brouwers om drank te leveren aan uitbaters van gemeentelijke concessies. “We willen de concessionarissen meer bewegingsruimte geven." 

Het gemeentebestuur sloot in het verleden overeenkomsten met drankleveranciers, zoals met Primus Haacht, zodat zij het exclusieve recht hadden om drank te leveren aan uitbaters van gemeentelijke concessies. “Maar om de uitbaters van die concessies meer bewegingsruimte te geven, stappen we af van die overeenkomsten", zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker. “We behouden het leveringsrecht, maar oefenen het niet meer uit. De bedoeling is dat uitbaters van gemeentelijke horeca-infrastructuur na de juridische en contractuele afhandeling van de overeenkomsten zelf kunnen onderhandelen over hun leveranciers, prijzen en aanbod. De uitbaters hadden redelijk wat praktische en financiële bezwaren over de exclusiviteitscontracten met leveranciers.” Zo lag de prijs voor de aankoop van bijvoorbeeld een bak bier of zakjes chips dubbel zo hoog bij de drankleverancier dan in de gewone handel. Het gemeentebestuur wil dat vanaf 1 juli iedere concessiehouder vrij kan beslissen over leverancier en aanbod. Onder de concessies vallen onder meer de voetbalkantine van voetbalclub Leffinge, zaal de Branding en sporthallen De Barloke en Bamburg. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.