Twee hoofdverdachten van campingmoord blijven in voorhechtenis

Labo aan het werk op camping Marva III in Middelkerke.
Henk Deleu Labo aan het werk op camping Marva III in Middelkerke.
In de zaak van de campingmoord in Middelkerke, intussen daterend van december 2017, is de aanhouding van twee verdachten met twee maanden verlengd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een derde verdachte werd onlangs wel onder voorwaarden vrijgelaten.

De politie van Middelkerke onderwierp in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december 2017 in de Spermaliestraat een verdacht voertuig met drie inzittenden aan een controle. Het levenloze lichaam van de 36-jarige Oostendenaar Mihael P. werd ontdekt in de koffer van de wagen. Het slachtoffer had zware verwondingen in de hals en was ook op andere plaatsen ernstig verminkt. Op camping Marva III werden nog twee verdachten opgepakt. Julien B. en Alain D. werden net als Romuald V. door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord en lijkverberging. 

Al drie betrokkenen vrij onder voorwaarden

Het is niet duidelijk hoe de feiten in de caravan zich precies hebben afgespeeld. Van bij de start van het onderzoek verklaart Romuald V. dat hij wel aanwezig was, maar dat hij met de moord zelf niets te maken heeft. Het was uiteindelijk wel Romuald V. die een vriendin optrommelde om ‘een probleem op te lossen’. Kelly D. zakte samen met haar vriend Bruno C. vanuit Namen af naar Middelkerke. Zij worden enkel verdacht van lijkverberging en werden na enkele maanden voorhechtenis onder voorwaarden vrijgelaten.

Op 8 november werd ook Romuald V. onder voorwaarden vrijgelaten door de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling. Zo mag hij bijvoorbeeld geen contact hebben met de pers en met andere betrokkenen in het dossier. De man mag onder andere ook geen alcohol drinken of café’s bezoeken. Intussen moeten hoofdverdachten Julien B. en Alain D. wel nog in voorhechtenis blijven. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.