Tram komt naast sporen terecht door zandophopingen, nog hele avond pendelbussen ter vervanging

Archieffoto.
Henk Deleu Archieffoto.
Het tramverkeer tussen Oostende en Westende zal nog de hele avond onderbroken zijn door een ontspoorde kusttram in Middelkerke, ter hoogte van het De Greefplein. “Zandophopingen zorgden ervoor dat de wielen van de tram naast de sporen terecht kwamen. Tot vanavond rijden er pendelbussen tussen Oostende Station en Westende-Bad, ter vervanging van de kusttram”, zegt Sonja Loos, woordvoerster van De Lijn.

Het incident gebeurde rond 15.30 uur. “Daardoor is het tramverkeer onderbroken. Men is intussen met takelwagens bezig om de tram opnieuw op het juiste spoor te zetten. Door het stormachtig weer loopt dat echter niet van een leien dakje. Omdat het niet zeker is wanneer het probleem opgelost zal zijn, is besloten om tot en met vanavond pendelbussen in te leggen”, aldus woordvoerster Sonja Loos. Ook de reizigers die op de ontspoorde tram zaten en moesten uitstappen werden met een Lijnbus naar hun bestemming gebracht.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.